Er zijn ontelbare redenen om chocolade te eten en om CBD chocolade te eten zelfs een heleboel redenen meer. Maar, naast het gelukzalige gevoel van smeltende chocolade op de tong, kunt u hem ook gebruiken om heerlijke gerechten mee te maken. Wij hebben voor u een aantal gerechten waar je CBD chocolade in kunt gebruiken verzameld. Wedden dat u er succes mee oogst bij uw gezinsleden, familie of visite?
Snelle koekjestaart
Dit recept kun je ook makkelijk door kinderen laten maken omdat er geen oven aan te pas komt. Wat heeft u nodig; één pakje Petit Beurre, 100 gram echte boter, enkele lepels poedersuiker en een grote kop koffie. (Voor volwassenen kunt u ook rode wijn, Quarante 43 of een andere likeur kiezen). Laat de koekjes één voor één eventjes in de koffie zwemmen en leg ze, naast elkaar, als eerste laagje op een schaal. De boter die u intussen gemengd heeft met het poedersuiker in de mixer, smeert u royaal over de koekjeslaag heen. Zo werkt laag om laag af tot alle koekjes opgebruikt zijn. De buitenkanten en bovenkant besmeert u opnieuw met het botermengsel waarna u de CBD chocolade raspt en er de hele taart mee bedekt. Laat even op adem komen in de koelkast en u heeft een overheerlijk gebak voor bij de thee.
Kip op z’n Mexicaans
Nadat u vier kippenbouten hebt aangebraden, neemt u ze uit de pan en laat ze even bijkomen. Gooi wat grof gesneden ui in het braadvocht en leg hem ook even te rusten. Gooi achteloos een handjevol amandelschilfers in de olie, twee gekneusde teentjes knoflook, een eetlepel sesamzaadjes, een snuifje kaneel en een kruidnagel in de olie en laat ze samen een paar minuutjes pruttelen. Geef nog een flinke zwier met de pepermolen over de pan en haal de mixer er doorheen. Voeg ongeveer 30 gram CBD chocolade toe en een blik tomatenblokjes. Roer alles goed door elkaar en leg de kippenbouten weer in de pan. Na een slordige 45 minuten kunt u genieten van dit aparte maar super lekkere gerecht.
Kalkoen met bittere CBD chocolade
Voor vier personen fruit u eerst een rode chilipeper in wat olie in een pan. De passata, het sesamzaad en de amandelen, een handjevol rozijnen en wat koriander mogen er bij als de chilipeper gefruit is. Na wat gesudder voegt u 100 gram bittere CBD chocolade toe en laat hem zachtjes opgaan in de saus. Intussen bakt u vier, met peper en zout gekruide kalkoenfiletjes, een tiental minuutjes gaar. Leg ze elk op een eigen bord en schep er met gulle hand de smeuïge chocoladesaus er overheen. Rijst of gebakken aardappelpartjes passen hieuitstekend bij.
CBD chocolade mousse
Leef u uit op een stuk CBD chocolade van 300 gram en laat de brokken au bain marie rustig smelten. Intussen hebt u de handen vrij om een halve liter slagroom stijf te kloppen. Als dat klaar is, maakt u wat suikerstroop door de bodem van een steelpan te bedekken met fijne suiker en er een heel klein beetje water aan toe te voegen. Al roerend laat u de suiker smelten op een laag vuurtje. Hierna druppelt u voorzichtig de suikerstroop bij de eiwitten en klopt ze stijf tot u een merengue bekomt. De CBD chocolade, die intussen helemaal gesmolten is roert u voorzichtig onder het beslag met een garde, samen met een klein snuifje peper. Schep het goddelijke mengsel in kleine kommetjes of glaasjes en laat ze een paar uurtjes bekomen, van al het geklop, in de koelkast. Voor u ze opdient kunt u ze versieren met een toefje slagroom en wat CBD chocoladeschilfers. Uw gasten gaan u prijzen voor dit toetje, daar kunt u donder op zeggen.